MOTOR SNAGE 421 KS I PRTLJAŽNIK OBUJMA 505 LITARA

Ovo je novi Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake!

Mercedes servis, tuning vozila

Mercedes je noćas predstavio još jedan kompaktni AMG model! Ovaj put riječ je o paprenoj izvedbi CLA 45 Shooting Brake koja, baš kao i manji A45 te „bratski” CLA 45 Coupe dolazi u dvije izvedbe: „običnoj” s 387 KS uz 480 Nm okretnog momenta te paprenoj S izvedbi s vrtoglavih 421 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Riječ je naravno o istom 2,0-litrenom četverocilindrašu kao u gore spomenutim verzijama koji se okitio titulom najsnažnijeg četverocilindraša na svijetu. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog AMG SPEEDSHIFT DCT 8G mjenjača s dvije spojke. Brojke? Ubrzanje do stotke traje ravno 4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h. Posebna značajka novi AMG modela je i tzv. „Drift mode” uz koji je, kako mu sam naziv govori, moguće driftati budući da se sva snaga prebacuje na stražnju osovinu.

Mercedes servis, tuning vozila

Što se tiče samog izgleda, automobil je znatno agresivniji u odnosu na standardnu izvedbu. Tu su novi agresivni odbojnici i pragovi, 19-inčni AMG naplaci, difuzor i četiri nastavka ispušne cijevi straga (koji su pritom nešto većeg promjera kod S verzije). Unutrašnjost krasi MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju, a da je riječ o AMG modeli otkriva se pogledom na upravljač od alkantare s prekidačem za odabir različitih načina vožnje.

Mercedes servis, tuning vozila

I na kraju, ne treba zaboraviti kako se CLA Shooting Brake u odnosu na CLA Coupe ističe većom funkcionalnošću zahvaljujući produženom krovu, velikim stražnjim vratima prtljažnika, i širokom otvoru prtljažnika koji broji čak 505 litara!

 

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/motor-snage-421-ks-i-prtljaznik-obujma-505-litara-ovo-je-novi-mercedes-amg-cla-45-shooting-brake/9131690/

Auto Projekt d.o.o

designPromoprint