NOVI MERCEDES GLE COUPE

Trendovski SUV bit će glavna zvijezda Mercedesovog štanda u Frankfurtu! Evo i svih detalja…

Mercedes je objavio prve slike i detalje nove generacija modela GLE Coupe koji će svjetsku premijeru imati na nadolazećem salonu automobila u Frankfurtu, dok će se u prodajnim salonima pojaviti u proljeće 2020. godine. Budući da čak jednu trećinu ukupne Mercedesove prodaje čine SUV modeli, od ovog premium modela mnogo se očekuje. Nova generacija dugačka je 4939 mm i široka 2010 mm (39 mm duži i 7 mm širi od prethodnika). Međuosovinski razmak je narastao za 20 mm u usporedbi s prethodnikom, ali ostaje 60 mm kraći u odnosu na model GLE, što doprinosi sportskom upravljanju kao i pojavi. Time proporcije naglašavaju dinamiku modela GLE Coupé.

Mercedes servis, tuning vozila

Mercedes servis, tuning vozila

Unutrašnjost donosi najviše novosti – ispred vozača se nalazi moderni kokpit s dva velika zaslona od 12,3 inča, a SUV dojam je osiguran visokom središnjom konzolom s dominantnim rukohvatima. Putnici straga imat će razloga za zadovoljstvo budući da je međuosovinski razmak 20 mm duži nego u slučaju prethodnog coupé modela, a to doprinosi prostoru za sjedenje i noge putnika.

Mercedes servis, tuning vozila

Povećane su i dimenzije ulaska i to za 35 mm, kao i  kapacitet pretinaca u unutrašnjosti koji nude čak 40 litara prostora. S druge strane, prtljažnik broji između 655 i 1790 litara što je impresivna brojka s obzirom na to da je riječ o SUV modelu s coupeovskom linijom krova. MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju očekivano je dobio svoje mjesto u ovom modelu, a ujedno će predstavljati i jedan od glavnih aduta. Naravno, tu su poznata LINGUATRONIC online glasovna kontrola i MBUX-ova mogućnost učenja, kao i veliki raspon opcija udobnosti i aplikacija, koje mogu biti uključene u MBUX ili biti kontrolirane preko njega.

Mercedes servis, tuning vozila

Početkom prodaje moći će se odabrati snažni šest-cilindrični dizelski modeli u obliku izvedbi 350 d i 400 d, dok će benzinska inačica koja će biti dostupna na početku prodaje zanimljivo biti Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe.

Mercedes servis, tuning vozila

Naravno, ubrzo će uslijediti i ostale benzinske i dizelske varijante, ali i plug-in-hibridnu inačica. Ne sumnjamo kako će GLE Coupe biti glavna zvijezda Mercedesova štanda u Frankfurtu…

 

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/novi-mercedes-gle-coupe-trendovski-suv-bit-ce-glavna-zvijezda-mercedesovog-standa-u-frankfurtu-evo-i-svih-detalja/9285257/

Auto Projekt d.o.o.

designPromoprint