TKO NE MOŽE DOČEKATI NOVI M3, BMW nudi dobru alternativu nestrpljivima, 374 KS snažan model M340!

Nakon što smo na salonu u Parizu vidjeli potpuno novi BMW Serije 3 (i to u izdanju 320d i 330i koji će se nuditi na početku prodaje), sada je vrijeme za verzije s vrha ponude. Nažalost, za novi M3 koji će brojati preko 450 KS morat ćemo još pričekati, no BMW je sada objavio slike i specifikacije modela M340i koji će svjetsku premijeru imati na salonu u Los Angelesu za manje od dva tjedna.

Mercedes servis, tuning vozila

Mercedes servis, tuning vozila

Mercedes servis, tuning vozila

Mercedes servis, tuning vozila

Riječ je o najsnažnijoj Seriji 3 (naravno, ako izuzmemo M3 verzije) koja ispod poklopca skriva 3,0-litreni redni šestak s twin-scroll turbopunjačem ukupne snage 374 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Iako se službene potvrde performansi još čekaju, iz BMW-a tvrde da ubrzanje do stotke traje tek 4,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Snaga se prenosi na stražnje kotače (dakle, puristi će možda odabrati upravo ovu verziju, budući da se pretpostavlja kako će novi M3 imati pogon na sve kotače kao i novi M5) putem dobro poznatog ZF-ovog 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Uz to, M340i ima i M Sport adaptivni ovjes koji je razvijan na Ringu, a za zaustavljanje se brinu poboljšane kočnice.

 

Izvor: https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/tko-ne-moze-docekati-novi-m3-bmw-nudi-dobru-alternativu-nestrpljivima-374-ks-snazan-model-m340/8052989/

Auto Projekt d.o.o.

designPromoprint