ŽENEVA – 89. MEĐUNARODNI MOTOR SHOW

Međunarodni salon automobila u Ženevi prestižna je godišnja izložba automobila, prvi puta održana 1905. u izložbenom centru Palexpo, u neposrednoj blizini ženevskog aerodroma, a na istom se mjestu održava i danas.

Pored brojnih automobila koji su predstavljeni tokom ovog sajma, koji ove godine traje od 9. do 19. ožujka, našu pažnju uvijek privuku luksuzni koncepti i noviteti već poznatih brendova. Možemo slobodno reći da će ovaj sajam biti prava poslastica za ljubitelje auta.

 

Mercedes servis, tuning vozila

Evo što će nam predstaviti najluksuzniji automobilski brendovi:

Mercedes-AMG predstavlja E 63 S 4MATIC + novi model T, koji kombiniraju visoke performanse sa vrijednošću i inteligencijom E klase. Također, AMG će predstaviti i moćniju varijantu AMG GT modela, gde 557 KS generira dobro poznati 4.0 litarski V8 motor.

Mercedes servis, tuning vozila

Aston Martin će  nastupiti sa svojim Vanquish S modelom, koji je ovog puta dobio zavodljivi plavi eksterijer i već poznate performanse od kojih klecaju koljena.

Mercedes servis, tuning vozila

Bentley dolazi sa Mulliner dizajnom, koji luksuz prenosi na sasvim novi nivo. Oni će predstaviti Bentayga Mulliner model, koji je u potpunosti personaliziran i koji će biti ponuđen kao ograničeno izdanje.

Mercedes servis, tuning vozila

BMW, između ostalog, dolazi sa 540i xdrive touring modelom, koji predstavlja sedmu generaciju serije 5, koja je znatno porasla po pitanju veličine, ali sada ima oko 100 kg manju težinu.

Mercedes servis, tuning vozila

Kao što ste mogli i da pretpostavite, Ferrari ovoga puta dolazi sa svojim 812 Superfast modelom, koji izgleda savršeno u kojoj god boji bio ponuđen.

Mercedes servis, tuning vozila

Lamborghini dolazi sa svojim Huracan Performante, koji ima pogon na sva četiri točka, sedmostepeni prenos brzine i motor sa 10 cilindara.

Mercedes servis, tuning vozila

 

 

 

 

 

Auto Projekt d.o.o.

designPromoprint